​​O femeie de 73 de ani din Bacău, cu multiple afecțiuni cronice a decedat, vineri, în aceeași zi în care se vaccinase antiCOVID-19, informațiile de până în acest moment sugerând o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinare, anunță grupul de comunicare al Comitetului național de vaccinare.

CimitirFoto: cmcbsa.ro

„Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centruld e Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău.În perioada de supraveghere post-vaccinală,persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze.Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe(UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspunsla manevrele de resuscitare. Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitatecu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”, precizează sursa citată.

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei, se mai arată în comunicat.