​Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se reuneşte în şedinţă vineri, de la ora 13:00, având în vedere că două zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 în Capitală s-a situat sub 3 la mia de locuitori, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri seară că, dacă rata cazurilor de COVID-19 rămâne sub 3 la mia de locuitori încă două zile, vor fi relaxate o parte dintre restricții, cu intrare în vigoare de sâmbătă de la ora 00:00.

Este vorba despre:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor"
  • redeschiderea activităților "la interior" a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Întrebat despre programul magazinelor, restricționat acum până la ora 21:00, Berbeceanu a spus că aceasta este o măsură decisă prin hotărâre de guvern prin care a fost stabilită starea de alertă și CSUB nu poate interveni.