O campanie naţională de evaluare a ajutoarelor sociale va începe în curând în toată ţara, în primul rând pentru a identifica beneficiarii care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, fiind inapţi de muncă, a anunţat, pe Facebook, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

BaniFoto: Agerpres

Ea spune că acum este etapa de pregătire a campaniei de evaluare a ajutoarelor sociale, care va începe "în curând" în toată ţara cu echipe mixte ale agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, inspectoratelor teritoriale de muncă şi agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

Potrivit Ralucăi Turcan, vor fi identificați, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, fiind inapţi de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreţinere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vor fi identificate "măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate", susține ea.

Turcan mai spune că se vor găsi soluţii pentru creşterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci, în condiţiile în care, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificaţi.

"Campania naţională de evaluare va fi eficientă doar în măsura în care va exista o colaborare strânsă cu reprezentanţii primăriilor pentru a pune la dispoziţie instituţiilor implicate informaţiile despre beneficiari şi pentru a facilita relaţia acestora cu potenţialii angajatori din comunitate", a mai scris Raluca Turcan.