Ambasada Rusiei în SUA i-a acuzat pe americani că au tăiat brusc liniile telefonice la consulatul din New York chiar înainte cu o zi de încheierea mandatului lui Donald Trump, transmite The Moscow Times.

Consultatul Rusiei (sursa foto: Ambasada Rusiei in SUA, Facebook)Foto: Hotnews

Consulatul a transmis că mai multe linii telefonice au fost deconectate simultan, creând mari probleme pentru diaspora rusă din New York.

Incidentul vine în contextul unor tensiuni generate după marele scandal privind atacurile cibernetice împotriva principalelor agenții federale americane atribuite rușilor, dar și pe fondul acuzațiilor privind ingerința rusă în alegerile americane.

Într-o declarație pe Facebook, ambasada din Washington a susținut că a notificat Departamentul de Stat, cerând ”rezolvarea de urgență” a problemelor care afectează grav activitatea misiunii diplomatice.

Și consulatul s-a adresat Departamentului de Stat, filiala New York. Diplomații ruși se plâng că nu mai pot oferi servicii de asistență consulară cetățenilor ruși.

Agenția de presă rusă TASS a relatat că în jur de 30 de linii telefonice au fost deconectate mai bine de 24 de ore, în ceea ce consulatul numește ”un incident fără precedent”.

RIA Novosti a relatat că Departamentul de Stat nu a primit nicio sesizare privind problemele sau vreo solicitare din partea diplomaților ruși.

În schimb, site-ul de propaganda rusă Sputnik a citat o persoană identificată drept managerul Verizon Chris Seriko potrivit căreia compania sa lucrează la remedierea situației.