Coloane de camioane s-au format, marţi, înainte de punctele de trecere a frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană) şi Vărşand (DN 79A), şoferii aşteptând câte două-trei ore pentru a putea intra în Ungaria.

Indicatoarele pe Nadlac - Arad --- Sus - Alpine, Jos - Astaldi-Max BoeglFoto:

Potrivit Poliției de Frontieră, la această oră la Nădlac II timpul de așteptare este de 150 de minute, iar la Vărșand- 120 de minute.

Şoferi prezenţi în coloană pe autostradă, înainte de Nădlac, au declarat, pentru Agerpres, că aşteaptă mai mult decât menţionează autorităţile.

"Este o coloană de cinci kilometri de TIR-uri în spatele meu, eu mai am în faţă vreo 15 TIR-uri şi aştept deja de trei ore", a spus Ioan Galu, şofer din Arad care se deplasează spre Franţa.

La Nădlac II au fost deschise patru artere de control pentru traficul greu, pe sensul de ieşire din România, la Vărşand sunt deschise trei, iar la Nădlac I, unde se aşteaptă cel mai puţin, respectiv 30 de minute, este deschisă o arteră.

"Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, dar numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de partea ungară", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, de care aparţin punctele din judeţul Arad, Laura Bondar.

Autorităţile de frontieră române au solicitat celor din Ungaria să aloce personal suplimentar, pentru a se forma echipe comune în vederea deschiderii mai multor artere de control.

Tranzitarea frontierelor cu autoturisme, microbuze sau autocare se desfăşoară în condiţii normale, fără timpi mari de aşteptare.