Bugetul pe acest an ar putea fi dezbătut în Parlament în prima parte a lunii februarie, marea provocare fiind alocarea de bani pentru investiţii, a declarat, marţi, vicepremierul Dan Barna, co-preşedinte al USR-PLUS.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Intenţionăm ca în prima parte a lunii februarie să avem bugetul în Parlament şi să fie adoptat, pentru a intra într-o logică funcţională. Este un context distinct faţă de perioada şi de început de criză pe care am trăit-o anul trecut (...) şi trebuie să construim un buget care să pună bazele repornirii economiei.
  • Deci, vorbim de un buget care să se încadreze într-un deficit de 7%. De aceea, măsurile care au fost deja luate, de îngheţare a salariilor din domeniul public, de exemplu, sunt gândite tocmai din această perspectivă, pentru că anul trecut salariile din sectorul public au crescut cu 8%, în condiţiile în care media europeană a fost de 3%. Or, în momentul de faţă, nu mai putem continua această tendinţă. (...) Marea provocare este cum construim acest buget, astfel încât să avem şi resursele pentru a avea bani de investiţii", a afirmat Dan Barna la Digi FM, potrivit Agerpres.

El a mai spus că va fi un buget care "stabilizează cheltuielile la nivelul la care ele existau deja de anul trecut, cel puţin pe sectorul public" și a estimat că se poate înregistra un trend ascendent din punct de vedere bugetar dacă în acest an se fac reforme.