Două judecătoare de la Curtea Supremă din Afganistan au fost împuşcate mortal duminică la Kabul, au anunţat oficial afgani, în contextul în care capitala este devastată de atentate ţintite de mai multe luni, relatează AFP şi DPA.

Judecatoare asasinate in Kabul (Screenshot)Foto: Hotnews

"Din păcate, am pierdut două judecătoare în atacul de astăzi. Şoferul lor este rănit", a confirmat purtătorul de cuvânt al Curţii Supreme, Ahmad Fahim Qawem.

"Bărbaţi înarmaţi le-au atacat maşina", a declarat el, precizând că cele două femei erau pe drum spre locul de muncă la momentul asasinării când au fost atacate, în jurul orei 08.30, ora locală. Atacul s-a produs chiar în centrul capitalei.

"Peste 200 de judecătoare lucrează la Curtea Supremă", a mai explicat purtătorul de cuvânt. Potrivit lui Ferdaws Faramarz, purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul.

Nicio grupare nu a revendicat deocamdată atacul.

Afganistanul este de câteva luni scena unei serii de atentate care au avut ca ţintă personalităţi, printre care reprezentanţi media, oameni politici şi apărători ai drepturilor omului, notează Agerpes.

Autorităţile afgane i-au acuzat pe talibani de atacuri, chiar dacă gruparea jihadistă Stat Islamic le-a revendicat pe unele dintre ele. Săptămâna trecută, armata americană i-a acuzat pentru prima dată pe talibani de atacuri ţintite.

Incidentul de duminică survine la două zile după anunţul Washingtonului privind o recentă reducere a forţelor americane în Afganistan, la 2.500 de militari, cel mai scăzut număr de după atentatele de la 11 septembrie 2001.