Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova, se poate întoarce să lucreze la atelierul auto al închisorii, potrivit unei decizii definitive a instanței. Conducerea penitenciarului îl sancţionase pe Dragnea cu retragerea de la muncă după ce acesta, fostul lider al PSD, i-a acordat un interviu fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, fără a avea aprobarea penitenciarului.

Dragnea, interviu din inchisoareFoto: Captura video

Judecătoria Sectorului 5 a admis vineri contestaţia lui Liviu Dragnea şi obligă Penitenciarul Rahova să îi permită să revină la lucru.

  • “Admite contestaţia formulată de petentul-condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva Încheierii nr. 1158/2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova (Dosar nr. 1327/2020), în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucureşti-Rahova).
  • Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: obligă Penitenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activităţi lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova”, este minuta instanţei.

Decizia Judecătoriei Sectorului 5 este definitivă.

În iunie 2019, Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider PSD cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii. Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanţă, mai ales că zilele de muncă reduc durata detenţiei.

Liviu Dragnea se află în Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat, în mai 2019, la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Joi, DNA a anunțat începerea urmăririi penale a fostului lider PSD Liviu Dragnea, pentru trafic de influență și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul vizitei pe care a făcut-o în Statele Unite în 2017, la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump la Casa Albă. Este al patrulea dosar deschis de DNA pe numele lui Dragnea.