Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, a ținut să marcheze aniversarea lui Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale, cântând în limba română, pe versurile ”Mai am un singur dor”. Diplomatul a spus că a fost impresionat de ”melancolia și atmosfera liniștită” a poemului.

Cord Meier-KlodtFoto: Ambasada Germaniei la Bucuresti

Ambasada Germaniei a publicat pe pagina sa de Facebook mesajul personal al diplomatului.

”Vă prezint această prima strofă a poemului <> al marelui poet Mihai Eminescu cu ocazia aniversării și a Zilei Culturii Naționale. Fiind un om din nordul Germaniei, mi-a plăcut imediat această atmosferă liniștită, melancolică, sobră și simplă a acestui poem”, spune diplomatul, urând La mulți ani și sperând că gestul său mai puțin obișnuit va fi primit cu zâmbetul de pe buze.

Nu este însă pentru prima dată când diplomații acreditați la București recurg la astfel de mesaje. În anii trecuți, unul dintre cei mai populari ambasadori care făceau frecvent astfel de gesturi era cel britanic, Paul Brummell.

În prezent ambasador în Letonia, Brummell nu a uitat de Ziua Culturii Române și a scris pe twitter un mesaj de ”La mulți ani”, însoțit de versurile lui Mihai Eminescu, în limba română, în ton vremurile pandemice pe care le trăim.și hashtag-ul #Covid19.