Mai multe persoane din comuna Coţofenii din Faţă, judeţul Dolj, s-au ales cu dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului şi amenzi de 40.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în contextul pandemiei de COVID-19, după ce au organizat o logodnă între doi minori de 12 şi 15 ani, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Melineşti - Postul de Poliţie Coţofenii din Faţă s-au sesizat din oficiu despre eveniment după ce pe internet a fost postat un material audio-video în care mai multe persoane nu respectă prevederile legale în contextul pandemiei de COVID-19.

"Poliţiştii au efectuat verificări stabilind faptul ca persoanele în cauză, în ziua de 12 ianuarie, în intervalul orar 12:00-15:00, au participat la un eveniment privat respectiv o logodnă, între doi minori de 12 şi 15 ani, care s-a desfăşurat la locuinţa unui bărbat de 33 de ani, din comuna Coţofenii din Faţă, cel în cauză fiind sancţionat de poliţişti în calitate de organizator al evenimentului cu amenda de 10.000 de lei conform Legii 55/2020. În urma vizionării materialului audio-video au fost identificate 12 persoane care au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 2.500 de lei fiecare, valoarea totală amenzilor aplicate fiind de 40.000 de lei”, afirmă IPJ Dolj.

În plus, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Poliţiştii continuă verificările pentru identificarea tuturor persoanelor participante la eveniment în vederea sancţionării contravenţionale a acestora.