Premierul Florin Cîțu a anunțat, la sfârșitul ședinței Guvernului de miercuri, că se va vaccina sâmbătă, public, împotriva COVID-19. Practic, se va vaccina a doua zi după președintele Klaus Iohannis. Președintele a anunțat că, pentru a marca debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, el se va vaccina public, vineri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID pentru persoanele de peste 65 de ani, cele cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esențiale.

Întrebat dacă consideră că faptul că până acum niciun lider politic din România nu s-a vaccinat sporește neîncrederea populației, Iohannis a răspuns:

"Nu, nu cred că s-a produs nicio neîncredere. Decizia a fost să fie vaccinat în primul rând personalul medical, și acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu nici premierul să ne băgăm în față, ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare, în care este prevăzută vaccinarea personalul din învățământ, peste 65 de ani, cu boli cronice, dar și a personalului esențial. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua eu mă voi vaccina public, vineri".