Meteorologii au emis luni o informare de precipitaţii, în special ninsori, în întreaga ţară, până miercuri dimineaţă. În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni rece, local geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor.

Dumuri afectate de ninsoriFoto: Politia Romana

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 11 ianuarie, ora 12:00 - 13 ianuarie, ora 10:00, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 10 - 15 l/mp.

În acelaşi timp, vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei. În Bărăgan şi Dobrogea vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ploaie, iar izolat se va forma polei.

Vântul va avea unele intensificări pe litoral, unde rafalele vor depăşi temporar 40 - 50 km/h.

Conform ANM, în a doua parte a săptămânii, vremea va deveni rece, local geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor. De asemenea, local şi temporar, va mai ninge îndeosebi în zona de munte şi în regiunile intra-carpatice.