Marinarul român răpit în Togo la sfârșitul lunii noiembrie a fost eliberat și va reveni în țară zilele următoare, informează Ministerul Român de Externe.

AgisilaosFoto: maritimebulletin.net

”În continuarea informaţiilor comunicate cu referire la incidentul produs la data de 29 noiembrie 2020, în largul portului Lome (Republica Togo), în care a fost implicată nava Agisilaos, incident în cadrul căruia un cetăţean român, membru al echipajului navei menţionate, a fost răpit, Celula de Criză interinstituţională convocată imediat după incident din dispoziţia ministrului afacerilor externe informează că cetăţeanul român a fost eliberat şi urmează să fie repatriat în zilele următoare.

Pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român, Celula de criză interinstituţională a întreprins, de la convocarea acesteia şi până la eliberarea cetăţeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare şi cu parteneri internaţionali. Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităţilor specifice în vederea revenirii cetăţeanului român, în siguranţă, în ţară”, transmite MAE.

Nava petrolieră Agisilaos a fost atacată de pirați în seara zilei de 29 noiembrie în Golful Guineei, la sud de Lome, Togo, în timp ce se deplasa de la Pointe-Noire, iar patru membri ai echipajului, printre care un român, au fost răpiți.