Argeş: Dosare penale pentru samsari de autovehicule. Un bărbat e cercetat pentru că a vândut 123 de maşini, fără a plăti impozite pentru tranzacţii
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal care vizează activitatea unui bărbat acuzat de evaziune fiscală în formă continuată în urma unor activităţi de cumpărare şi revânzare a unor autovehicule second hand.
„Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2013 – 2017, fără a-şi organiza activitatea comercială sub o formă juridică, un bărbat de 44 de ani, din Piteşti, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă de venituri, prin desfăşurarea de activităţi comerciale, constând în achiziţionarea şi revânzarea unui număr de 123 de autoturisme second-hand. Pentru recuperarea prejudiciului, stabilit la aproape 40.000 de lei, au fost instituite măsuri asiguratorii”, a transmis, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.
Dosarul în care au făcut cercetări poliţiştii de la combaterea criminalităţii economice a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de trimitere în judecată.
Tot în faţa instanţei ar putea ajunge un alt argeşean, pentru fapte similare.
Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, este acuzat că începând cu anul 2011 a cumpărat şi revândut 21 de autoturisme second hand, pentru care nu a plătit taxe. În cazul acestuia, prejudiciul, estimat la aproximativ 2.500 de lei, a fost recuperat.
Şi în această situaţie a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş urmând ca procurorii să decidă dacă îl trimit în judecată pe bărbat.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Cand statul va lua masuri pentru limitarea mutarii profiturilor realizate in Romania de multinationale sau de gigantii hitech aia va fi o stire care va merita sa fie publicata.
Stirea asta are doar rolul de a imbunatatii imaginea politiei romane si atat.
Nu fac apologia samsarilor, iar evaziunea ramane evaziune, insa profitul pe care ei il fac ramane in Romania si contribuie la dezvoltarea tarii, asta nu inseamna ca nu trebuie trasi la raspundere. Eu scot in evidenta masura diferita care se aplica, pe deoparte exista o mutare a profiturilor (evaziune fiscala legala) care se desfasoara bine mersi iar pe dealta parte exista samsarii pe care statul are grija sa-i identifice si sa-i traga la raspundere.
Unii nu patesc nimic, altii sunt pedepsiti.
Legat de evaziunea de sute de milioane nu am timp acum insa cu siguranta sumele nu sunt atat de mari, doar daca ti cont ca pentru banii respectivi se percepe la un moment dat TVA si tot ai un impozit de 18% aplicat.