16 candidați pe un loc la Poliția Animalelor / Polițiștii pot decide ca animalele bătute, implicate în lupte sau lăsate în frig sau caniculă să fie luate de la proprietari și duse în adăpost

de I.H.     HotNews.ro
Vineri, 8 ianuarie 2021, 15:29 Actualitate | Esenţial


Câini în lesă
Foto: Profimedia
Concurență pentru posturile scoase la concurs la Poliția Animalelor, nou înființată. În medie, sunt 16 candidați pe un loc. Cea mai mare concurență este pe posturile de agent de poliție, fiind primite peste 23 de cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs. Conform noilor reglementări, polițiștii care constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Conform Poliției Române, în perioada de încriere au fost primite mai mult de 16 cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs, prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecția animalelor.

Cea mai mare concurență este pe posturile de agent de poliție, fiind primite peste 23 de cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs.

Peste 4.300 de cereri de încriere au fost depuse de persoane care vor candida pe unul dintre cele 264 de posturi de ofițeri și agenți de poliție, scoase la concurs prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecția animalelor.

Astfel, au fost primite 2.984 de cereri de înscriere pentru cele 129 de posturi de agent de poliție scoase la concurs și 635 de cereri pentru cele 49 de posturi de ofițer de poliție. De asemenea, au fost primite 699 de cereri de înscriere la concurs pentru cele 86 de posturi de ofițer de poliție cu specializarea medic veterinar.

În această perioadă, se desfășoară activitatea de validare a candidaturilor și probele eliminatorii de concurs, urmând ca în 23 ianuarie să se desfășoare proba scrisă.

Polițiștii pot decide ca animalele bătute, implicate în lupte sau lăsate în ger să fie luate de la proprietari și duse în adăpost pentru 45 de zile

Conform noilor prevederi legale, polițiștii din cadrul Poliției Române care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Prin animal aflat într-o situație de pericol se înțelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situații:
 • a) animal care a fost rănit sau schingiuit;
 • b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
 • c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul;
 • d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
 • e) animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
 • f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.
Polițiștii constată existența situației de pericol pe baza evaluării situației de fapt și a stării fizice a animalului care rezultă, după caz, din:
 • a) constatarea directă și consemnarea celor constatate într-un înscris ori înregistrarea celor constatate cu mijloace tehnice;
 • b) declarațiile persoanelor implicate în activitățile desfășurate cu privire la situațiile de pericol sau ale persoanelor care au asistat la activitățile respective sau au cunoștință despre desfășurarea acestora;
 • c) înregistrări video sau audio ori fotografii, indiferent de proveniența acestora;
 • d) înscrisuri, inclusiv cele de natura mesajelor sau publicărilor în mediul electronic și/sau de telefonie mobilă;
 • e) fișa de observație clinică întocmită de un medic veterinar.
Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare de îndată de către personalul care asigură prestarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost, în prezența polițistului care l-a emis.

Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.

Deținătorii de animale au în mod obligatoriu și responsabilități privind întreținerea și supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime și violență, potrivit noilor reglementări legale.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


1926 vizualizari

 • -1 (7 voturi)    
  in sfarsit o lege buna si fara dedicatie in 4 ani (Vineri, 8 ianuarie 2021, 15:45)

  Gryphus [utilizator]

  mai rar vezi ca din Parlamentul Romaniei sa iasa o lege BUNA si fara dedicatie. Asta e cred ca singura lege buna a fostului parlament
 • -1 (9 voturi)    
  Foarte 'buna' (Vineri, 8 ianuarie 2021, 16:06)

  smeuletz [utilizator]

  Daca oamenii vulnerabili nu pot fi protejati, macar sa protejam catelusii si pisicile pe salarii bune!

  Pe cand o lege care sa limiteze numarul de caini care se pot tine intr-un apartament (acum nu e nici o limita)?

  Simt o discriminare pentru faptul ca se poti tine oricati caini intr-un apartament dar nu pot de exemplu tine niste porci sau capre, care ar fi chiar utile.
 • -1 (3 voturi)    
  Pare o lege facuta de tamplari (Vineri, 8 ianuarie 2021, 17:01)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  Oare evolutia o fi pus degeaba blana pe caini si pisici ?
  In aceiasi nota, azi la amiaza, pe un post tv, un ,,specialist" recomanda sa nu dai oase la caine ! Ba, esti prost !?
  • -1 (1 vot)    
   Da esti! (Vineri, 8 ianuarie 2021, 19:06)

   bombardieru [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

   Acum ai aflat si tu?

   Ce pretentii sa avem de la unii ca tine care se mira la asa stire.

   Ia stoarce mintea aia si incearca sa iti raspunzi singur de ce nu este recomandat!

   La asa capete de creta nu poti sa ai pretentii nici in ce priveste realitatea sigurantei vaccinurilor , probabil o sa dai spaga ca sa te vaccineze printre primii!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by