Meteorologii anunţă că, începând de joi, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar de vineri va ninge și va fi lapoviţă, mai ales în dealurile Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde se va depune zăpadă.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, joi vor fi precipitații în nordul, centrul și nord-estul țării, iar din a doua parte a nopții de joi spre vineri se vor extinde, urmând să cuprindă cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ în special în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15-25 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în cursul zilei de vineri și în noaptea de vineri spre sâmbătă, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania și Moldova, unde se va depune strat de zăpadă.

La munte, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60...80 km/h, spulberând zăpada, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40...50 km/h.