Procurorii au deschis dosar penal in rem (pentru fapte) pentru infracțiunile de incitare la ură sau discriminare, în cazul lui Alexandru Cumpănașu.

Cumpanasu TikTok duetFoto: Screenshot via TikTok

Potrivit Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 București, miercuri a fost înregistrat un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a poliției, în care se fac cercetări pentru infracțiunile de incitare la ură sau discriminare, urmărirea penală fiind începută in rem.

  • "În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.
  • În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului", precizează Parchetul.

Dosarul îl vizează pe Alexandru Cumpănașu.

Reamintim că Poliția Capitalei a anunțat luni că face verificări în cazul discuțiilor lui Alexandru Cumpănașu de pe contul său de TikTok, urmărit de aproximativ 500.000 de elevi, după ce mai multe persoane au sesizat că postările și interacțiunea lui Cumpănașu cu elevii sunt mai mult decât deplasate.

Cumpănașu îi prezintă pe profesori ca adversari ai elevilor și îi indeamnă pe elevi la nesupunere. Un exemplu concret este cel al indemnului de a nu mai face exercitii fizice la ora de sport fiindcă ”înregistrările pot fi puse pe anumite site-uri”, aluzie la pedofilie.

„Vreau și eu să văd dacă vreun profesor va avea tupeul - tupeul! - să încalce legea, să-ți pună note și să te condamne că nu ți-ai făcut tema de vacanță”, îi spune, de pildă, Alexandru Cumpănașu, pe un ton revoltat, unui fan care se plângea că s-a săturat să facă teme de vacanță.

Rise Project a publicat o înregistrare audio în care Alexandru Cumpănașu îi spune unei eleve minore de 15 ani că o „iubește foarte mult”. Publicația citată a difuzat și linkuri la înregistrări audio în care Cumpănașu îi spune unei alte minore, răspunzând la o întrebare a acesteia, că nu folosește „Titan gel” pentru că „m-a făcut mama suficient de bine”.