Postul de televiziune Euronews a anunțat crearea unui nou canal de știri independent în Europa, respectiv în România. Euronews Romania, afiliat instituției mass media care își are cartierul general în Lyon, va avea o echipă proprie, formată din jurnaliști români care vor produce și difuza știri regionale, naționale și internaționale în limba română, atât la stația TV cât și pe alte platforme digitale.

euronewsFoto: Hotnews

Proiectul media are la bază un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) și vine după doi ani de inițiative în care au fost lansate Euronews Albania și Euronews Georgia. Euronews Serbia urmează să fie lansat și el în scurt timp.

Euronews Romania va fi însă primul canal de știri lansat într-o țară membră UE, fiind garantate independența editorială și imparțialitatea, mai spun reprezentanții instituției.

Într-o declarație de presă, CEO-ul Euronews Michael Peters a precizat că ”este foarte mândru de înțelegerea la care s-a ajuns”, adăugând că este vorba despre un proiect ambițios, pe o piață media românească foarte ”competitivă”.

Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a declarat: ”Credem că proiectul nu este doar o realizare media, dar și o inițiativă educativă pentru că își propune să ofere jurnalism de calitate și informații corecte, imparțiale unui public care are nevoie de asta mai mult ca oricând”.