Câteva sute de persoane s-au adunat, miercuri, în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, pentru a pleca în procesiunea de Bobotează către Portul Tomis, IPS Teodosie spunându-le credincioşilor ca acolo să păstreze distanţa fizică, "să nu supărăm autorităţile". Între timp, numărul participanţilor a crescut, astfel că în Portul Tomis se află câteva mii de oameni, mulți dintre ei umăr la umăr.

slujba de Boboteaza de la ConstantaFoto: News.ro

Participanţii la procesiune au ajuns în Portul Tomis, numărul persoanelor crescând. Astfel, acolo se află câteva mii de oameni, care nu respectă distanţa fizică. Majoritatea au măşti de protecţie, dar sunt şi unii care nu poartă sau nu le poartă corect, scrie News.ro.

La ora 12.00 a început slujba oficiată în Portul Tomis.

Procesiunea a fost deschisă de care trase de boi şi măgari, pe care se află butoaie cu apă, iar după încheierea slujbei aceste care vor merge pe principalele bulevarde din Constanţa pentru a împărţi credincioşilor apa sfinţită.

La ieşirea din Catedrala Arhiepiscopală, IPS Teodosie le-a spus credincioşilor că, dacă în faţa lăcaşului de cult nu au păstrat distanţa, să o respecte în Portul Tomis "ca să nu supărăm autorităţile".

IPS Teodosie s-a urcat ulterior într-o caleaşcă trasă de doi cai pentru a ajunge în Portul Tomis.

Jandarmeria Constanţa a anunţat că la slujba de Bobotează din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane cu respectarea măsurilor de distanţare, iar în cazul în care vor fi mai mulţi oameni care vor dori să fie prezenţi, accesul în zona respectivă va fi restricţionat. Arhiepiscopul Tomisului estima o prezenţă de 10.000 de persoane la ceremonia religioasă.