​Ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului, prima ședință din 2021, este foarte săracă, având doar două puncte: un proiect de hotărâre de Guvern și un memorandum. Proiectul de HG vizează schimbarea de prefecți și subprefecți. Având în vedere că aceștia sunt reprezentanții Guvernului în țară, sunt schimbați odată cu noul Executiv. Actualii prefecți au fost numiți de Guvernul Orban. Acum, vor fi puși prefecți și din partea USR și UDMR, pe lângă PNL, în funcție de cum au negociat posturile.

Guvernul CituFoto: Guvern

În ultima ședință din 2020, Guvernul a discutat în primă lectură, un proiect de act normativ privind delimitarea funcțiilor politice de cele publice. Cseke Attila, ministrul dezvoltarii, a spus că a propus Guvernului modificarea statutului prefectului astfel încât să nu mai fie înalt funcționari publici, ci să aibă funcție de demnitate publică. "Această situație pe care am avut-o până acum este o ipocrizie", a afirmat ministrul, care consideră că astfel sunt eliminate acele "tertipuri" prin care oameni veniți din sfera politică ajung înalt funcționari publici.

Pe ordinea de zi se mai află și un memorandum cu tema: Aspecte organizatorice pentru operaționalizarea Centrului de competențe industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER); desemnarea instituției coordonatoare și constituirea unui Grup de lucru interinstituțional pentru identificarea setului de măsuri necesar operaționalizării Centrului CYBER.

Agenda ședinței de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.