Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat marți, la interviurile HotNews.ro, că la nivelul Parlamentului se va constitui o comisie de revizuire a Constituției, dar admite că pentru modificarea propriu zisă a legii fundamentale este nevoie de o majoritate parlamentară „importantă, care nu este ușor de obținut”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În Parlament se va crea o comisie care să pună în discuție aceste aspecte de revizuire a Constituției și măcar într-o perioadă rezonabilă de timp cred că vom putea să avem un proiect efectiv de revizuire”, a afirmat noul ministru al Justiției.

Acesta a temperat însă așteptările: „Vom vedea dacă există sprijin politic pentru această revizuire pentru că știm foarte bine e nevoie de o majoritate importantă care nu este ușor de obținut și trebuie să ai sprijin din mai multe direcții”.

Important este însă „măcar să avem acel proiect, măcar să discutăm aceste chestiuni, și în momentul în care va exista o majoritate puternică politică să fie toate lucrurile pregătite asta putem face cu siguranță”.