Un bebeluş abandonat pe stradă, lângă un tomberon, în municipiul Baia Mare, a fost salvat de o femeie care l-a dus acasă după care a alertat poliţia, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în jurul orei 21.00 (luni seara n.red.), o femeie a găsit abandonat un bebeluş pe strada Horea, din municipiu, lângă un tomberon din spatele unui imobil. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au stabilit faptul că apelanta a găsit bebeluşul, l-a dus la domiciliul său, l-a spălat, i-a dat să mănânce, după care a anunţat ambulanţa şi organele poliţie. Minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, Secţia Pediatrie", a spus Ionela Cozma.

Conform acesteia, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând a se efectua verificări în vederea identificării părinţilor.

De asemenea, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a copilului şi verificările ulterioare, se va stabili dacă este necesară schimbarea încadrării juridice.