Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de viscol și ninsori în Carpații Meridionali și un cod galben de precipitații pentru nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului, avertizând că urmează ploi în toată țara.

Avertizari meteoFoto: ANM

Potrivit codului portocaliu, valabil de luni, ora 18.00, până marți ora 08.00, pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ, notează meteorologii.

Codul galben avertizează că, în intervalul luni, ora 14.00 – marți, ora 08.00, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.