Omul de afaceri Ștefan Mandachi a anunțat pe Facebook că va pleca în Africa pentru a construi fântâni cu apă potabilă pentru localnicii săraci. Este o acțiune umanitară pentru care suceveanul caută parteneri. Cu banii acestora, Mandachi vrea să construiască biblioteci și băi mobile în România, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a povestit pe Facebook că, împreună cu doi prieteni va pleca în Uganda și Rwanda pentru a construi două fântâni cu apă potabilă. Acestea costă 15.000 de euro și vor fi folosite de sute de oameni.

„Cei doi ctitori se numesc Ștefan Daniloaia și Andrei Marcu. Fiecare fântână costă 7.500 dolari și va purta pentru totdeauna numele ctitorilor și al copiilor lor. Sate întregi de oameni amărâți își vor potoli setea din aceste fântâni. În Africa fântâna se face mult mai greu decât în România, necesitând foraje speciale”, a dezvăluit Ștefan Mandachi pe Facebook.

El a mai spus că deplasarea în Africa se va face pe banii lui și va avea loc în perioada 18-24 ianuarie. Mandachi a mai anunțat că în timp ce lucra la proiectul privind Africa i-a venit o idee care ar putea să-i ajute și pe nevoiașii din satele României.

„Și acum, țineți-vă bine!!! Iată propunerea mea de nerefuzat: dacă vrea cineva să vină cu noi în Africa, mai avem două locuri libere. Dar... există un daaar.... costă parale... Vii cu noi în Africa doar dacă donezi 20.000 de euro în scop caritabil. Bonus, în fiecare zi primești timp de o ora lecții de business de la Ștefan Mandachi Milionaru, ce mai vrei??? Îți scoți banii”, a explicat Mandachi.

Dacă va găsi doi donatori, Mandachi va folosi suma de 40.000 de euro pentru a construi o rulotă ticsită cu cărți, care să circule prin toate zonele sărace din Moldova. Conform planului, aceasta va fi însoțită un container mobil, dotat cu dușuri, boiler cu apă fierbinte și configurat cu toate dotările igienice pentru copiii și bătrânii din zonele izolate. Dacă proiectul va fi implementat și va avea succes, Ștefan Mandachi vrea să cumpere mai multe biblioteci și băi mobile pe care să le trimită în toată România.