MAI: Amenzi de aproape două milioane de lei în prima zi a anului
Potrivit MAI, la nivel național, în prima zi a anului, angajații ministerului au intervenit la 5.463 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. În ultimele 24 de ore, au fost gestionate peste 1.300 de intervenții la situații de urgență.
Tot statisticile arată că în prima zi a anului s-a înregistrat o scădere cu 80% a numărului de infracțiuni comise cu violență în comparație cu începutul anului 2020. Totuși, numărul autorilor de infracțiuni prinși în flagrant este în creștere față de anul trecut, de la 85 la 143.
De asemenea, la nivel național, personalul MAI a aplicat 5.078 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1,9 milioane de lei. Polițiștii rutieri au reținut 225 de permise de conducere și au retras 42 de certificate de înmatriculare.
Pe 1 ianuarie, polițiștii și jandarmii au avut și numeroase activități legate de epidemia de Covid-19.
„Efectivele MAI au efectuat trei misiuni de însoțire și asigurare a transporturilor vaccinului împotriva Covid-19. De asemenea, au fost desfășurate peste 1.100 de acțiuni punctuale de control pe teritoriul întregii țări cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară. Au fost verificați aproximativ 2.500 de operatori economici, 107 operatori transport persoane și aproape 6.000 de obiective de interes, dintre care aproximativ 2.000 de restaurante, terase, fastfood-uri. De asemenea, au fost verificate peste 64.000 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.
În total, în prima zi a anului, au fost aplicate aproape 2.800 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 684.000 de lei. Peste 2.000 de sancțiuni au fost pentru lipsa măștii de protecție, 586 pentru încălcarea restricțiilor de circulație, 36 pentru nerespectarea distanțării fizice și 19 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea.
Alte 40 de sancțiuni s-au aplicat pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private ori pentru nerespectarea măsurilor dispuse cu privire la organizarea transportului de persoane sau a programului de lucru. Totodată, au fost constatate trei infracțiuni de combatere a zădărnicirii bolilor.
- +10 (12 voturi)Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 16:42) [anonim]raspunde trimite
- +5 (7 voturi)asa e... (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 17:28) Tsh [utilizator] i-a raspuns luipreotii nu se supun legilor tarii... se supun doar legii banului...raspunde trimite
-
- +5 (7 voturi)amendati selectiv, popii din CT tratati special (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 17:12) Gryphus [utilizator]buegatrii speciali trateaza special securistii deghizati in popi care tin slujbe la 12 noaptea desi e interzis prin ougraspunde trimite

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU