MAI lansează mesajul Fără petarde de Revelion. Pentru unii este o simplă distracție, pentru animale este un coșmar, avertizează reprezentanții ministerului. Și asociațiile de protecție a animalelor au mesaje asemănătoare înainte de Anul Nou. MAI le solicită românilor să nu folosească petarde de Anul Nou deoarece zgomotul le sperie pe animale, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Pentru unii este o simplă distracție, pentru animale este un coșmar. Fără petarde de Revelion! Protejați-vă pe voi, dar protejați și animalele!”, scrie în mesajul MAI, postat pe Facebook, care este însoțit de o fotografie cu un câine al Poliției. Și asociațiile pentru protecția animalelor au un mesaj asemănător.

„Artificiile și petardele sunt coșmarul animalelor. Noaptea de Revelion poate fi un chin și o traumă pentru căței și pisici din cauza zgomotelor produse de acestea. În fiecare an, în noaptea dintre ani zeci de animale sunt pierdute, din cauza zgomotul fug de acasă speriate, unele sar în fața mașinilor și astfel se produc tragedii. Vă rugăm, așadar, feriți-vă animalele de aceste zgomote infernale produse de artificii și petarde. Nu țineți geamurile deschise și evitați să lăsați singure în curte animalele. Foarte important, nu folosiți obiecte pirotehnice în preajma lor. Le pot provoca traume pe viață: pot surzi și se pot răni”, explică președintele Asociației Ajutați-l pe Lăbuș, Corina Grigore.