Cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate la mistreții din două fonduri de vânătoare din județul Bistrița-Năsăud.

MistretiFoto: Romsilva

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistrița-Năsăud, este vorba de fonduri de vânătoare din localitățile Figa și Sâniacob.

Printre măsurile adoptate de Centrul Local de Combatere a Bolilor, întrunit joi, se numără vânarea, în termen de 60 de zile, a mistreților, „prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, urmând ca mai apoi să fie testați atât virusologic, cât și serologic; de asemenea, se vor efectua inspecții/patrulări zilnice de către gestionarii fondurilor de vânătoare, dar și supravegherea exploatațiilor de porci domestici din zona infectată”.

Conform Prefecturii, zonele infectate sunt localitățile Agrișu de Jos, Agrișu de Sus, Beudiu, Bidiu, Bozieș, Bretea, Chețiu, Chintelnic, Chiraleș, Coasta, Cristur-Șieu, Dumbrava, Enciu, Feleac, Figa, Malin, Nușeni, Podirei, Rusu de Sus, Rusu de Jos, Sâniacob, Șieu-Odorhei, Șieu-Sfântu, Șintereag, Șintereag-Gară, Șirioara, Vița, potrivit Mediafax.