Fostul senator USR Mihai Goţiu spune că USR-PLUS va numi viitorul comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu şi un secretar de stat în Ministerul Mediului, iar el va trimite o scrisoare de intenţie şi CV-ul, sperând că își va convinge colegii de partid că poate să ducă la capăt o asemenea responsabilitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Goțiu susține, pe Facebook, că încă de la sfârșitul săptămânii trecute a început să primească întrebări în privat dacă e adevărat că ar urma să fie șef la Garda Națională de Mediu, pentru că "așa umblă vorba printre angajații Gărzii", iar "unora de pe acolo nu le-au picat prea bine sarmalele de Crăciun din cauza asta".

El spune că primele întrebări le-a primit încă înainte de a primi vreo confirmare și mai multe informații de la colegii din USR-PLUS care au participat la negocieri că, într-adevăr, partidul va numi viitorul comisar general al Gărzii, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și unul dintre secretarii de stat din Ministerul Mediului.

  • "Doar ieri dimineață, am avut o primă discuție în Biroul Național al USR, legată de modul în care vom desemna secretarii de stat și șefii agențiilor care revin USR PLUS și, doar astăzi, s-a transmis către membrii USR un mail cu privire la procedura de desemnare. O procedură care prevede o scrisoare de intenție și un CV relevant pentru domeniul respectiv, până pe data de 4 ianuarie 2021.
  • Da, voi trimite scrisoarea de intenție și CV-ul. Au trecut aproape două decenii de când sunt implicat în luptele pentru mediu din România, mai întâi ca jurnalist de investigație și activist, iar în ultimii patru ani în Senat. Am văzut cât de mari sunt distrugerile, cât de extinse sunt rețelele de tip mafiot care distrug apele și pădurile, poluează, înalță munți de gunoaie, cine și cum le ține spatele dintre decidenții politici de la nivel local și central.
  • Și, pe lângă anii de documentări pe teren și munca legată de dezbaterea propunerilor legislative din domeniul mediului, am și avantajul studiilor juridice, necesare în activitățile de control, fie că e vorba de Garda Națională de Mediu, fie de atribuțiile unui secretar de stat. Așa cum am spus deja, nu am de gând să ies din lupta pentru salvarea pădurilor și a apelor României, ori pentru un aer mai curat în localitățile în care trăim.
  • Mai mult, mă bazez că voi avea, în continuare, sprijinul și susținerea voastră în lupta asta și că, împreună, am putea face un pic de curățenie în domeniu, la propriu și la figurat.
  • Mai departe, sper să-i conving și pe colegii din USR PLUS că pot să duc la capăt o asemenea responsabilitate", adaugă Goțiu.