Restricțiile de viteză de pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, între nodul Ilia și nodul Holdea, vor fi ridicate de miercuri seară. Traficul rutier pe cei 21 de kilometri ai acestui lot din autostrada A1 a fost deschis în urmă cu mai bine de un an, însă cu restricții de viteză de 80km/h.

Ecoduct pe Lotul 3 Lugoj - DevaFoto: Asociatia Pro Infrastructura

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: "Specialiștii companiei de drumuri și poliția rutieră au ajuns la concluzia, după monitorizare, că starea autostrăzii permite circulația în siguranță la viteza constructivă. Mă bucur că din această seară vom putea circula pe acest sector de autostradă cu 130km/h".

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a precizat că restricțiile de viteză pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 3, Km 56+220 - Km 77+361, între nodul Ilia și nodul Holdea, vor fi ridicate de la ora 18.00.

Traficul rutier pe cei 21 de km ai Lotului 3 din autostrada A1 Lugoj - Deva a fost deschis, în 23 decembrie 2019, la mai bine de patru luni de când Transporturile au reziliat contractul aflat la 98% cu spaniolii de la Comsa. Circulația a fost deschisă însă cu restricții de viteză de 80km/h, ba chiar de 60 de km/h pe unele poduri, inclusiv cel de peste Mureș, dar și cu restricții de tonaj (7,5t). Practic, tronsonul de 21 km de autostradă a fost închis TIR-urilor, poate cei mai mari beneficiari atunci când discutăm de drumuri de mare viteză.

CITEȘTE ȘI: HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrăzile deschise în 2020, tronsoanele noi care au fost contractate și loturile de autostradă care ar putea fi gata în 2021