Reparațiile de urgență la acoperișul retractabil al Arenei Naționale au fost finalizate, fiind rezolvată problema apărută la începutul acestei luni, anunță primarul general al Capitalei. El prezintă și concluziile verificărilor făcute de Corpul de control privind contractele pentru stadion, lansând noi acuzații la adresa Gabrielei Firea.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Nicușor Dan a scris, miercuri, pe Facebook, că a primit raportul Corpului de Control cu privire la mentenanța acoperișului Arenei Naționale și prezintă principalele concluzii ale acestuia:

  • "1. Nu a existat și nu există încă un contract de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil al Arenei. Au fost contractate doar servicii de mentenanță preventivă.
  • 2. Compania Municipală Tehnologia Informației București SA (cea care avea responsabilități în gestiunea acoperișului) cunoștea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiș, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperișului.
  • 3. Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparații în regim de urgență".

"Cei vinovați vor plăti și Primăria Capitalei va contracta un serviciu de mentenanță corectivă", spune primarul general.

El mai spune că fostul primar Gabriela Firea a mințit din nou, afirmând că stadionul este încă în perioada de garanție: "Această garanție, care includea mecanismul acoperișului defectat, a fost de 36 de luni, deci a expirat de mult timp. Primăria Capitalei va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informației București SA suma de 217.500 lei + TVA, contravaloarea reparației acoperișului".