Președintele chinez Xi Jinping a declarat, miercuri, că un acord cu Uniunea Europeană privind investițiile va oferi piețe mai mari și un mediu de afaceri mai bun atât pentru investițiile chinezești, cât și pentru cele europene, relatează agenția de presă oficială Xinhua citată de Reuters. Liderul de la Beijing a făcut aceste precizări după ce a discutat, printr-un video call, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, președintele francez Emmanuel Macron, președintele Comisiei Europene și președintele Consiliului European, Ursula von der Leyen și Charles Michel.

Angela Merkel si Xi JinpingFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Înțelegerea arată ”hotărârea” Chinei și încrederea în deschiderea sa, a mai susținut Xi, adăugând că acest acord va stimula economia globală pe măsură ce aceasta își revine după criza generată de pandemia de coronavirus. În același timp, acordul mai promovează comerțul liber.

Discuțiile au loc în contextul în care, notează Reuters, China și Uniunea Europeană sunt așteptate să încheie un acord privind investițiile, în această săptămână.

Înțelegerea ar urma să ofere un acces mai bun al firmelor din blocul comunitar pe piața Chinei.

(Știre actualizată)