Marea Britanie a aprobat utilizarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford
"Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției Medicamentului de a autoriza utilizarea vaccinului antiCovid-19 dezvoltat de Oxford University/AstraZeneca’s COVID-19" a anunțat ministerul sănătății citat de Reuters.
”Este un triumf al științei britanice”, a reacționat și premierul Boris Johnson, citat de Reuters. "Este o veste cu-adevărat fantastică faptul că vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizare. Un triumf al științei britanice”, a susținut Johnson.
Decizia vine în contextul în care Marea Britanie se luptă cu o nouă creștere a numărului de cazuri din cauza noii tulpini a virusului care se răspândește mult mai rapid.
Este un moment de cotitură major și va duce la o extindere masivă a campaniei de imunizare din Marea Britanie, notează și BBC News.
Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de la producătorul AstraZeneca - suficient pentru a vaccina 50 de milioane de oameni.
Aprobarea de către autoritatea de reglementare a medicamentelor înseamnă că vaccinul este atât sigur cât și eficient.
Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost conceput în primele luni ale anului 2020, testat pe primul voluntar în aprilie și de atunci a trecut prin studii clinice la scară largă care au implicat mii de oameni.
Peste 600.000 de britanici s-au vaccinat deja după ce Margaret Keenan a devenit prima persoană din lume căreia i s-a administrat vaccinul antiCovid, omologat, respectiv cel dezvoltat de Pfizer.
Însă noul vaccin Oxford-AstraZeneca va duce la o creștere semnificativă a numărului de persoane imunizate, în condițiile în care este ieftin și ușor de produs în masă, mai notează BBC News.
De altfel, vaccinul Oxford-AstraZeneca era aşteptat cu nerăbdare, deoarece este relativ ieftin şi nu trebuie păstrat la temperaturi la fel de scăzute ca cel de la Pfizer- BioNTech, de exemplu, depozitat la -70 grade.
Acest lucru face mai uşoară vaccinarea pe scară largă, precum şi în casele de îngrijire medicală.
Grupul farmaceutic AstraZeneca susţinea recent că a găsit, după cercetări suplimentare, „formula câştigătoare” pentru vaccinul său împotriva Covid-19 dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford.
”Credem că am găsit formula câştigătoare şi cum putem obţine eficienţă, care, cu două doze, este la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri", spunea directorul general Pascal Soriot în Sunday Times, adăugând că vaccinul AstraZeneca asigură „100% protecţie împotriva formelor severe de Covid-19”. (știre actualizată)

Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Evaluare Națională 2021. Ce s-a eliminat din materia de examen la limba română și care sunt provocările primului examen fără celebrele „comentarii literare”
intre timp in Romania la Cantacuzino se produc suplimente alimentare cu orz. cam asta e diferenta Ro - UK
2. Intre timp in Romania se fac suplimente in subtext - ce prosti sunt romanii, nu pot face ca englezii!
"Dar stai, tocmai am zis ca englezii sunt prosti ! Hmm, nu conteaza, si englezii si romanii sunt prosti! Eu insa, chinezii si rusii suntem destepti!"
Desigur, nu poti stii cu siguranta, dar nici la biserica nu suntem sa "credem". El trebuie sa se bazeze pe niste date, studii, nu pe credinta ca a amestecat vaccinurile si i-a dat cum trebe. In absenta lor, atat declaratia CEO cat si aprobarea acestui vaccin sunt o imbecilitate care doar va alimenta teoriile conspiratiei
Chiar în articolul de faţă scrie că a fost testat pe mii de oameni prima dată.
Ce nu scrie în traducere dar e în articolul original eficienţa e de minim 62% iar pe un eşantion în care au folosit o dozare diferită (din greşeală) rezultatul a fost de 90% dar eşantionul nu a fost îndeajuns de mare să fie luat în calcul separat.
Tot în articol mai scrie chiar şi cei care s-au infectat după vaccin au făcut numai forme uşoare fără complicaţii.
Faptul ca l-au combinat cu sputnikul rusesc il stii? sau nu conteaza, te bucuri doar ca a venit repede pe piata astra zeneca dupa o serie de balbe.
Din cauză că Trump nu a comandat noi doze de vaccin de la Pfizer urmatoarea comandă e posibilă pentru americani doar în vară.
Dacă am de ales între a avea un vaccin acum cu eficiență 62% iar în restul de 38% numai simptome ușoare și unul cu eficientă de 95% peste un an îl aleg pe primul, opinie personală. Și asta considerând că nu pot îmbunătăți rezultatele prin schimbarea dozelor și a intervalului de administrare ceea ce se pare că e posibil (până la 90%).
Nu l-au combinat cu sputnikul, rușii vor să combine cele două vaccine în teste în Rusia iar englezii au spus ok intenția fiind să "imbunătățească performanța celui de la AstraZeneca". De fapt cred că e pe invers.
Si ce fake news debitez eu « peste tot »?
În plus nu ştii câte spitale au congelatoare să ţină vaccinurile la -70 C (cazul celor de la Pfizer). Să nu vorbim că unii pot avea reacţii alergice la unul dar nu la celălalt.
Chiar de ar fi vaccinurile pe stoc (ceea ce nu e cazul) tot are sens să ai mai mulţi producători pentru a ţine preţul sub control.