Bilanțul victimelor cutremurului produs marți în Croația a ajuns la cel puțin șapte persoane, relatează euronews. Alte două seisme puternice s-au produs miercuri dimineaţă în Croaţia, primul cu magnitudinea 4,7, iar al doilea cu magnitudinea 4,8 pe scara Richter, cu epicentrul în regiunea Petrinja.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cutremurul de marți cu magnitudinea 6,4 a făcut cel puțin șapte victime, iar mai multe persoane au fost rănite. Imagini de la faţa locului arată clădiri prăbușite și oameni salvaţi de sub dărâmături.

Seismul a provocat pagube semnificative în oraşul istoric Petrinja, primarul afirmând că jumătate din localitate a fost distrusă. Centrala nucleară Krsko din Slovenia a fost oprită ”din precauţie”, a anunţat un purtător de cuvânt, fără a da alte detalii.

Miercuri dimineața au avut loc alte două seisme de intensitate mai mică. Primul s-a produs la ora 6:15 a.m, iar cel de-al doilea ceva mai târziu, a declarat directoarea Agenţiei de Seismologie, Ines Ivancic, pentru postul de radio din Croaţia, notează Agepres.

Aceasta a spus că pământul ''se va zdruncina mult timp de acum încolo.

Cutremurul de marţi a fost devastator şi va fi cu siguranţă urmat de o lungă serie de seisme, incluzând, cu siguranţă, şi unele puternice'', a mai spus Ivancic. El a mai precizat că seisme cu intensităţi mai mici ca cele de astăzi vor afecta cu siguranţă clădirile din Petrinja şi Sisak, avariate în seismul de 6,2 grade produs marţi.

Ivancic a mai spus că Petrinja a fost lovită de un număr enorm de cutremure mai mici începând de luni.

Pământul tremură aproape la fiecare minut, a spus aceasta, incluzând cel puţin 25 până la 30 de seisme cu magnitudinea peste 3 pe scara Richter.

(Știre actualizată)