Mai mulţi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii din cadrul Poliţiei municipiului Bacău sunt acuzaţi că ar fi bătut și înjurat doi tineri pe care i-au adus la audieri, în luna noiembrie, într-un caz de tâlhărie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Unul dintre tineri, minor, a înregistrat audio cu telefonul mobil modul în care s-a desfăşurat ancheta, iar înregistrarea a fost publicată acum de Ziarul de Bacău.

În înregistrare se aude cum poliţiştii îl înjură pe unul dintre tineri, după care îl lovesc, iar acesta îi roagă pe poliţişti să nu îl mai bată. De asemenea, şi al doilea tânăr dus la audieri i-a acuzat pe poliţişti că l-au bătut şi l-au ţinut încătuşat.

În plus, cei doi susţin că nu li s-a permis să contacteze un avocat pentru a fi audiaţi în prezenţa acestuia.

Tâlhăria s-a produs în octombrie, audierile au avut loc în luna noiembrie, dar înregistrarea audio a fost prezentată public abia acum de minor.

Purtătorul de cuvânt al IJP Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că există o anchetă internă privind modul în care s-au desfăşurat audierile în cazul relatat.

"Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări audio referitoare la modul în care poliţiştii de investigaţii criminale anchetează persoane bănuite de comiterea infracţiunii de tâlhărie, din data de 20.10.2020, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău se efectuează în prezent verificări pentru a se stabili cu exactitate situaţia de fapt. De asemenea, urmează a fi dispusă cercetarea prealabilă şi sesizarea unităţii de parchet", a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Bacău.

Potrivit sursei citate, unul dintre cei doi tineri anchetaţi în acest caz a fost reţinut şi arestat preventiv la momentul respectiv şi, ulterior, trimis în judecată, alături de autorul tâlhăriei.

Minorul - cel care a prezentat înregistrarea audio în presă - a avut calitatea de martor.