Pensiunile și hotelurile de pe Valea Prahovei sunt rezervate în proporție de 80-90 la sută de Revelion, potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT).

Vila din Busteni - spateFoto: Hotnews

În vacanţa de Crăciun, atât pe Valea Prahovei, cât şi în Câmpina, gradul de ocupare a fost destul de mare în contextul pandemiei şi temerilor pe care le au turiştii pentru a se deplasa într-o astfel de situaţie, spun reprezentanții APDT. În Sinaia şi Azuga unităţile de cazare au avut un grad de ocupare de 60-80%, în timp ce în Buşteni şi Câmpina gradul de ocupare a fost în jur de 60%. În Ajun de Crăciun au fost şi multe anulări, dar şi multe rezervări Last Minute, a transmis, printr-un comunicat de presă, APDT Prahova.

Conform sursei citate, turiştii au plătit cu 30-40% mai puţin decât anul trecut. De exemplu, la Sinaia, turiștii au plătit, în medie, între 2.600 lei şi 2.900 lei/cameră pentru 3 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun, program pentru Moş Crăciun, cină/dejun tradiţional, în timp ce pentru o cazare într-o unitate de 3 stele au plătit între 1.850 şi 2.500 lei / cameră pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun, cină/dejun tradiţional cu muzica live pe 25 şi 26 decembrie şi obiceiuri tradiţionale.

Asociaţia spune că în aceasta perioadă, gradul de ocupare mediu este de 40%, fiind influenţat foarte mult de vremea capricioasă, dar pentru Revelion se anunţă grad de ocupare de 80-90% în stațiunile de pe Valea Prahovei și de 60% la Cîmpina.

Tarifele pe care turiştii le vor achita pentru Revelion sunt de 4.600 lei/cameră pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele (cu mic dejun, cină festivă cu muzică live ambientală, brunch etc). La un hotel de 3 stele sejurul va costa în jur de 2.800 lei/cameră pentru 4 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, 2 cine şi muzica live ambientală, mai spune sursa citată.