Președintele Klaus Iohannis va avea luni o ședință cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, privind stadiul construcției bugetului de stat.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Conform Administrației prezidențiale, ședința va avea loc de la ora 14.00 la Palatul Cotroceni.

Proiectul de buget va fi gata în prima parte a anului viitor, iar ținta pentru deficitul bugetar este de 7%, spunea Florin Cîțu săptămâna trecută, după învestirea noului guvern pe care îl conduce.

"Proiectul de buget o să fie gata în prima parte a anului viitor. Majoritatea detaliilor sunt puse la punct. Ceea ce ştim foarte bine este că ţintim deficit bugetar în jur de 7% sau mai bine, în funcţie de cum vor decurge discuţiile, dar în acest moment acestea sunt detaliile. Aşteptăm, pentru avea toate informaţiile, şi estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. Ştiţi foarte bine că bugetul se fundamentează pe estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. După aceea putem vorbi şi despre ceilalţi indicatori macroeconomici”, afirma premierul.

Cîţu a spus din nou că noul guvern nu va majora sau introduce noi impozite şi taxe.

CITEȘTE ȘI:Primele trei priorități ale ministrului propus la Finanțe - Alexandru Nazare. Ținta deficitului în 2021: 7% din PIB/ A primit aviz favorabil în comisii