Articol susținut de Fundația Pădurea de Mâine

Magia binelui într-un an dificil - programe de dezvoltare comunitară (III)

de     Smile Media
Luni, 28 decembrie 2020, 9:25 Actualitate | Esenţial


Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Petru Rareș
Foto: Fundația Pădurea de Mâine
Prin Programul de Dezvoltare Comunitară, Fundația Pădurea de Mâine vine în sprijinul comunităților locale prin proiecte și inițiative care susțin natura în mediul urban. În anul 2020 au fost reabilitate grădini și parcuri ale unor instituții din județul Suceava, cu scopul de a reda vitalitatea și aspectul îngrijit oazelor verzi și micilor „păduri urbane”.
  • 1.500 metri pătrați, suprafața pe care s-a efectuat lucrările
  • 30 de arbori de 2-3 metri înălțime din mai multe specii (arțar, catalpă, Ginkgo biloba, platan, molid argintiu) au fost plantați
  • Renovarea și fertilizarea peluzei și instalarea unui sistem de irigație
Fundația Pădurea de Mâine reabilitează Curțile Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Petru Rareș din Fălticeni

În contextul pandemiei, orice spațiu verde comunitar este o sursă de aer curat și de sănătate. Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Petru Rareș din Fălticeni, județul Suceava, construită în secolul XIX, dispune de curți ample - zone de promenadă pentru elevii militari, de instrucție, și zone dedicate întâlnirilor cu vizitatorii. Aleile, arborii și tufele ornamentale din această oază verde au suferit degradări importante de-a lungul timpului și din cauza înmulțirii în zonă a ciorilor, care distrug aspectul îngrijit al solului.Instituția a cerut sprijinul Fundației Pădurea de Mâine pentru reamenajarea Curții Școlii Militare. În 2020 Fundația a contractat lucrări de reamenajare pe o suprafață de 1.500 mp. Cu sprijinul Fundației, peluza Școlii a fost renovată și fertilizată și a fost instalat un sistem de irigație care acționează automat în funcție de umiditatea atmosferică. Au fost plantați 30 de arbori de 2-3 metri înălțime în completarea teilor maturi care străjuiesc aleile.

Pe timp de iarnă lucrările au fost sistate, dar vor fi reluate în primăvară, în sezonul propice pentru plantări și însămânțări.„Nu este prima noastră colaborare cu Fundația Pădurea de Mâine. I-am ajutat când au plantat peste 6.000 de puieți de molid, brad și zadă într-o pădure din zona tampon a Parcului Național Călimani, acum a venit rândul lor să ne ajute. 100 de elevi și cadre militare de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Petru Rareș din Fălticeni au participat ca voluntari la una dintre cele mai ample acțiuni de împădurire a Fundației. Zona era dificilă, cu pante abrupte și teren accidentat, afectată de uscare și doborâturi de vânt. Dintre toți voluntarii prezenți, tinerii militari și superiorii lor s-au descurcat cel mai bine pe versanți, acolo unde era cel mai greu. Sperăm să plantăm cât mai mult împreună”, a declarat col. Ionel Postelnicu, comandantul Școlii Militare.

Puteți afla mai multe despre Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Petru Rareș de pe site-ul oficial sau de pe pagina de Facebook a instituției.

Articol susținut de Fundația Pădurea de Mâine


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1579 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by