În opt țări s-a întârziat livrarea vaccinului antiCovid din cauza unor probleme tehnice ale producătorului, din informațiile deținute de Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. În România, următoarea tranșă va ajunge marți, 29 decembrie.

vaccinul anti-COVID in RomaniaFoto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19

Astfel, potrivit sursei citate, la acest moment, știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează:

- în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara;

- iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

În prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID în România, s-au vaccinat 960 de cadre medicale din cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Conform datelor transmise duminică seară de Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, numărul total de cadre medicale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccin este de 960, situația fiind centralizată până la ora 18.00.

Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse, precizează sursa citată.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în 25 decembrie, va continua luni și marți.