Doi tineri în vârstă de 16 şi 21 de ani au fost reţinuţi de poliţişti, după ce ar fi introdus într-un autoturism parcat pe o stradă din Otopeni un obiect care ulterior a explodat, provocând pagube atât maşinii în cauză, cât şi alteia parcate alături. Pe imaginile video apărute pe rețelele sociale se observă cum tinerii aruncă mai multe petarde și focuri de artificii în curtea unei case.

Autoturism avariat de explozieFoto: Captura Facebook

"Vineri, în jurul orelor 22,00, poliţiştii din Otopeni au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că, în aceeaşi seară, mai multe persoane au spart geamul deflector de la autoturismul personal, parcat pe o stradă din oraşul Otopeni, după care au introdus în interior un obiect, care a explodat, producând distrugeri autoturismului în cauză, cât şi la cel parcat lângă acesta", se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din Otopeni, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, s-au deplasat la faţa locului, pentru efectuarea de activităţi specifice, acolo prezentându-se şi specialişti din cadrul Departamentului Pirotehnic - IGPR, pentru activităţi din competenţă.

În urma cercetărilor, poliţiştii din Otopeni au identificat persoanele bănuite de comiterea infracţiunii investigate, în cauză fiind vorba de doi tineri, în vârstă de 16, şi respectiv 21 de ani, menţionează Poliţia Ilfov.

"În urma probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au emis două ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore faţă de cei doi bărbaţi, urmând ca aceştia să fie prezentaţi în cursul zilei de duminică Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale", se precizează în comunicat.

Cercetări sunt continuate în cadrul dosarului penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.