Autorităţile din Sinaia au decis aplicarea unor amenzi de 2.500 de lei turiştilor care nu respectă regulile stabilite pentru domeniul schiabil al staţiunii, rămânând pe pârtii după încheierea programului de funcţionare a instalaţiilor de transport pe cablu. Primarul staţiunii susţine că nu va tolera exprimări de genul ”Hai că a venit taxiul” din partea unor turişti băuți care cer intervenţia Salvamont pentru că nu s-au aflat la telegondolă atunci când aceasta a făcut ultima cursă zilnică de coborâre de pe munte.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primăria Sinaia a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a luat această decizie în urma creșterii numărului de persoane care refuză să coboare de pe munte spre sfârșitul programului de lucru al operatorilor instalațiilor pe cablu, chiar dacă sunt informări cu privire la orele de funcționare. În plus, există turiști a căror viață nu este pusă în pericol, dar care solicită intervenția echipajului Salvamont Sinaia la mult timp după terminarea programului de lucru al instalațiilor pe cablu, susține Primăria.

”Ne dorim ca iubitorii muntelui să rămână în siguranță pe domeniul schiabil al orașului Sinaia, de aceea am solicitat sprijinul forțelor de ordine care să îndrume oamenii pe pârtiile de schi și să se asigure că respectă regulile sanitare stabilite prin lege. O măsură suplimentară pe care am luat-o vizează sancționarea persoanelor care nu respectă programul de lucru al instalațiilor de transport pe cablu și care sfidează regulile bunului simț. Nu tolerez exprimările de tipul ”Hai că a venit taxiul!” ale celor aflați sub influența băuturilor alcoolice, care confundă serviciile de transport în comun cu cele de salvare montană”, spune primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea.

De asemenea, autoritățile din Sinaia anunță că vor primi amenzi și operatorii economici care desfășoară activități de alimentație publică în golul alpin și care nu își vor adapta programul de lucru în concordanță cu programul instalațiilor de transport pe cablu.