Premierul desemnat Florin Cîţu a fost întrebat miercuri, după învestirea Guvernului în Parlament, despre criticile lui Dacian Cioloş privind desemnarea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației. Cîțu nu a comentat, invocând o înțelegere din coaliţia de guvernare de a nu se pronunța asupra candidaţilor celorlalte formaţiuni politice.

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres
  • "Eu ştiu că în coaliţie avem o înţelegere de a nu comenta (...) asupra candidaţilor altor formaţiuni politice. Aceasta este ceea ce pot să spun acum”, a declarat Florin Cîţu, întrebat de jurnaliști, la Parlament, despre criticile lui Dacian Cioloş.

Întrebat ce înseamnă faptul că unul dintre liderii coaliției de guvernare a făcut astfel de comentarii, Florin Cîţu a spus că nu a văzut declarațiile acestuia. "Daţi-mi voie să văd şi după aceea să discutăm, dacă există astfel de declaraţii. Eu vă spun doar că noi în coaliţie avem această înţelegere de a nu comenta”, a adăugat el.

Copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș a transmis, miercuri, pe Facebook, că, la fel ca o mare parte a societății civile și precum mulți colegi de-ai săi, are o ”nemulţumire” cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern. El spune că felul în care Sorin Cîmpeanu a acționat politic și profesional în ultimii ani este departe de ceea ce ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România.

CITEȘTE ȘI:Educația ajunge la Sorin Cîmpeanu. Venit în PNL din Pro România, de numele său se leagă scandaluri celebre de plagiat