Fostul deputat PSD Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată marți de Parchetul General, fiind acuzat că și-ar fi falsificat declarațiile de avere și de interese. Marian Ghiveciu, condamnat la închisoare cu suspendare în alt dosar, a candidat în 2008 pentru același loc de deputat cu actualul ministru al Justiției Cătălin Predoiu și a câștigat alegerile cu 46,6% din voturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată pentru fals în declarații (13 acte materiale), conform unui comunicat transmis de Parchetul General, care nu face public însă numele acestuia, menționând că a fost deputat în perioada decembrie 2008 – octombrie 2015.

Conform sursei citate, în perioada respectivă fostul deputat a depus în calitate de parlamentar, cu intenție, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiași rezoluții, declarații de avere și declarații de interese care nu corespundeau adevărului.

Rechizitoriul a fost trimis Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În 2008, Marian Ghiveciu, cercetat penal de DNA la acea vreme, a candidat din partea PSD pentru același loc de deputat cu actualul ministru al Justiției Cătălin Predoiu și a câștigat alegerile cu 46,6% din voturi. Ghiveciu a mai câștigat un mandat de deputat de Buzău în 2012 și și-a dat demisia din Parlament în septembrie 2015.

În februarie 2016, fostul deputat PSD Marian Ghiveciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație si Justiție la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, într-un dosar legat de retrocedarea nelegală a unor terenuri din comuna Merei, județul Buzău.