Ambulanțierul thailandez Mana Srivate a încercat manevre de resuscitare de zeci de ori în cei 26 de ani de activitate, dar niciodată pe un elefant, scrie Guardian.

Pui de elefant ranitFoto: Viral Press / Profimedia Images

Mana a fost chemat să intervină când era într-o excursie, în timpul liber, pentru a ajuta un pui de elefant ce fusese lovit de o motocicletă în timp ce traversa cu turma sa un drum din provincia Chanthaburi.

Într-un clip ce s-a răspândit rapid pe rețelele sociale din Thailanda, Mana este văzut cum apasă cu ambele mâini pe pieptul micuțului elefant căzut pe o parte în timp ce, la câțiva metri depărtare, colegii săi îl tratează pe motociclistul rănit.

Atât motociclistul, cât și puiul de elefant și-au revenit, fără a avea răni grave.

”Am în instinct salvarea de vieți, dar am fost îngrijorat tot timpul intervenției pentru că o auzeam pe mamă și pe ceilalți elefanți chemându-și puiul”, a spus Mana.

”Am presupus unde ar trebui să fie inima elefantului pe baza cunoștințelor privind oamenii și a unui clip pe care l-am văzut online. Când puiul de elefant a început să se miște, aproape că am izbucnit în plâns”, a povestit el.

Puiul a reușit să se ridice după aproximativ 10 minute și a fost dus în altă parte pentru tratament, iar apoi a fost adus înapoi la locul accidentului cu speranța că va ajunge din nou împreună cu mama sa.

Iar turma de elefanți s-a întors curând după ce mama și-a auzit puiul chemând-o, a mai spus Mana.

(sursă foto: Viral Press / Profimedia)