Cristian Radulescu, liderul grupului parlamentar al PD-L din Camera Deputatilor, a anuntat, astazi, ca partidul sau a strans deja 100 de semnaturi pentru initierea motiunii de cenzura "Anulati taxa de prima inmatriculare" si mai are nevoie de doar 7. Deputatul democrat-liberal a anuntat ca PD-L va incepe discutii cu conducerile grupurilor parlamentare ale celorlalte partide pentru a obtine sprijinul acestora pentru motiunea de cenzura. Cristian Radulescu a acuzat PSD, care ar putea sa nu sprijine motiunea de cenzura, de inconsecventa politica, in conditiile in care social-democratii au votat o motiune simpla pe aceesi tema.

"Mizam pe ceilalti parlametari de buna credinta, preocupati de situatia cetatenilor", a aratat el.

Cristian Radulescu a acuzat Guvernul ca nu intelege sa respecte Parlamentul si prevederile constitutionale, in conditiile in care, a amintit el, Parlamentul a adoptat doua motiuni de cenzura pe aceasta tema, iar Curtea Constitutionala a decis ca banii celor care au platit deja taxa de prima inmatriculare.

"Guvernul a anunat cu nonsalanta ca va elabora un al treilea proiect al taxei, dar nu va restitui banii, cu toate ca decizia Curtii Constitutional a aratat clar ca banii trebuie restituiti", a afirmat deputatul democrat-liberal.

El a calificat motiunea de cenzura a PDL drept "un gest de respect pentru cetatenii Romaniei, care isi merita banii inapoi si nu trebuie sa plateasca taxe injuste si pentru Parlamentul Romaniei, care a adoptat o motiune simpla in acest sens".

Cristian Radulescu a adaugat ca textul motiunii de cenzura seamana cu cel al motiunii simple adoptate de Parlament.

El a anuntat, in plus, ca la Parlamentul European a fost inregistrata o propunere de rezolutie din partea unui europarlamentar PD-L ca banii sa fie returnati pe cale administrativa, fara a mai fi nevoie de procese in instanta Rezolutia ar putea fi finalizata pana la sfarsitul lunii martie.