​Un incendiu a izbucnit în această după-amiază într-un apartament aflat la etajul 6 dintr-un bloc situat pe Șoseaua Colentina. Din fericire, nu au fost semnalate victime, pompierii intervenind la această oră pentru stingerea focului cu ajutorul a 8 autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD, un echipaj de descarcerare, autoscară, precum şi forţe de la Detaşamentul Special de Salvatori.

HotNews.roFoto: Hotnews

Concomitent cu stingerea incendiului sunt verificate şi apartamentele învecinate, în care a pătruns fum, scrie news.ro. Incendiul a fost localizat, nu au fost identificate persoane in apartamentul afectat de incendiu. Sunt verificate în continuare etajele superioare.

La intervenţie participă opt autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD, un echipaj de descarcerare, autoscară, precum şi forţe de la Detaşamentul Special de Salvatori.

Mai multe incendii au avut loc în locuinţe şi în imobile în 2019-2020:

2020:

29 noiembrie - Un incendiu a cuprins patru imobile şi anexele acestora în Strada Iancu Grigore din Capitală, suprafaţa afectată fiind de 2.500 metri pătraţi. Nu au fost înregistrate victime. La stingerea acestuia au acţionat 9 autospeciale.

15 noiembrie - Două persoane au murit, iar 25 au fost evacuate, în urma unui incendiu care a izbucnit într-un apartament din municipiul Galaţi.

5 noiembrie - Patru imobile cu pod comun, situate pe Strada Lăzărescu Petre din Sectorul 3 al Capitalei, au fost afectate de un incendiu. Nu au fost înregistrate victime.

24 octombrie - Un bărbat şi o femeie din judeţul Arad, ambii de 75 de ani, au decedat, după ce locuinţa le-a luat foc în urma unui scurtcircuit produs la un frigider defect. Incendiul s-a produs în localitatea Andrei Şaguna.

3 aprilie - Un bărbat în vârstă de 61 ani a murit în urma unui incendiu care i-a cuprins casa din localitatea Vădurele, comuna Cândeşti. Incendiul a fost cauzat cel mai probabil de jarul căzut din sobă.

26 ianuarie - O persoană a fost găsită decedată de pompierii care au intervenit la un incendiu produs la o casă din localitatea Sânzieni.

15 ianuarie - Patru fraţi, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 6 ani, au murit carbonizaţi, într-un incendiu care le-a cuprins locuinţa din Timişoara.

15 ianuarie - O femeie de 87 de ani a murit, într-un incendiu izbucnit la o casă din localitatea ialomiţeană Moldoveni, judeţul Buzău.

14 ianuarie - Un bărbat de 55 ani, din localitatea Nereju Mic, Focşani, a murit într-un incendiu care i-a cuprins gospodăria, trupul său fiind găsit carbonizat de echipajele de pompieri. Incendiul s-a manifestat violent, generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp.

3 ianuarie - O femeie a murit carbonizată într-un incendiu izbucnit, la locuinţa sa din Techirghiol.

2019

31 decembrie - O persoană imobilizată la pat a murit într-un incendiu izbucnit în locuinţa ei din Mereşti, judeţul Harghita. Incendiul a cuprins acoperişul casei, pe aproximativ 120 de metri pătraţi, şi două camere.

27 decembrie - O femeie din localitatea Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani a murit, după ce locuinţa acesteia a fost cuprinsă de un incendiu. Femeia, în vârstă de 83 de ani, locuia singură în casa care a luat foc ca urmare a jarului căzut din sobă.

20 decembrie - Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Bârgăoani, Piatra-Neamţ, a decedat în urma unui incendiu care a izbucnit la locuinţa sa.

7 decembrie - Un copil în vârstă de opt luni a murit iar mama lui a suferit arsuri pe corp în urma unui incendiu ce a izbucnit la locuinţa acestora din comuna Cogealac, Constanţa.

3 decembrie - Un bărbat din oraşul Gura Humorului a murit cel mai probabil intoxicat cu fum după ce locuinţa i-a luat foc.

2 decembrie - Un bărbat de 62 de ani, din localitatea arădeană Vărşand, a murit, după ce locuinţa sa a luat foc. Pompierii au stabilit că focul a pornit de la un scurtcircuit.

9 noiembrie - Un bătrân din satul tulcean Slava Cercheză a murit, într-un incendiu cauzat de un aparat de încălzit aflat sub tensiune.

30 octombrie - Un bărbat de 87 de ani, din comuna vasluiană Dumeşti, a murit intoxicat cu monoxid de carbon, în urma unui incendiu izbucnit în locuinţa sa.

16 octombrie - Un bărbat din satul tulcean Horia a murit, în timpul unui incendiu izbucnit în locuinţa sa din cauza unei candele lăsate aprinsă nesupravegheată.

2 octombrie - Un bărbat de 73 de ani din municipiul Arad a murit, într-un incendiu izbucnit în locuinţa sa, după ce a adormit cu ţigara aprinsă.

27 septembrie - Un bărbat din Târgu Mureş a murit, în urma unui incendiu care i-a cuprins locuinţa. Bărbatul avea arsuri pe aproximativ 18-20% din suprafaţa corpului. El a fost supus manevrelor de resuscitare, însă ulterior a fost declarat decedat.

15 septembrie - O femeie în vârsta de 30 de ani şi cei doi copii ai săi de un an, respectiv şapte ani, au decedat într-un incendiu care a izbucnit seara în locuinţa acestora din satul Săvineşti, comuna Poiana Teiului din judeţul Neamţ.

14 septembrie - O femeie şi-a pierdut viaţa şi un bărbat a suferit arsuri pe 30-40% din corp într-un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Totoi, judeţul Alba.

20 iunie - O persoană a decedat şi alte 25 au fost evacuate, după ce un incendiu a izbucnit la un apartament de pe bulevardului Stadionului din municipiul Buzău.

15/16 mai - Un bărbat din localitatea arădeană Şiria a murit, după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de un incendiu.

15 mai - Două persoane au murit într-un incendiu la o gospodărie din localitatea Miceşti, comuna Purcăreni, judeţul Argeş. Cele două victime, un bărbat de 45 de ani şi o femeie de 39 de ani, au fost găsite de pompieri decedate în casă, care ardea generalizat. Locuinţa formată din două camere a ars pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi.

9 martie - O persoană a fost găsită decedată în urma unui incendiu care s-a produs la mansarda unui bloc de locuinţe aflat pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu din Bucureşti.

10 februarie - O bătrână de 87 de ani din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a murit în urma unui incendiu care a izbucnit în propria-i locuinţă.

(Sinteza de mai sus a fost realizată de Agerpres)