Motocicliștii Harley Davidson, îmbrăcați în costume de Moș Crăciun, au străbătut, duminică, străzile din centrul orașului Tokyo pentru parada anuală împotriva abuzului asupra copiilor, spunând că mai mulți copii sunt vulnerabili în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Parada din Tokyo (twitter-sursa foto)Foto: Hotnews

Parada motocicliștilor este o tradiție în preajma Crăciunului, iar evenimentul din Tokyo este susținut de membrii „Harley Santa Club”, fondat în 2008, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Anul acesta, parada a fost cu atât mai specială cu cât mult mai mulți copii sunt vulnerabili în fața violenței domestice în timpul pandemiei de coronavirus.

„Cred că există multe cazuri de abuz asupra copiilor care nu sunt vizibile. Este posibil ca părinții să descarce stresul asupra copiilor, după ce și-au pierdut slujba, așa că sunt de părere că mai ales în timpul pandemiei trebuie să facem parada”, a spus Takashi Mine, directorul evenimentului.

Numărul de cazuri de abuz asupra copiilor a crescut, în Japonia, cu 20% între ianuarie și martie față de aceeași perioadă a anului trecut, întrucât mai multe familii au petrecut acasă din cauza pandemiei, a raportat cotidianul Asahi Shimbun.

Numărul cazurilor raportate de abuz asupra copiilor a fost unul record anul trecut, potrivit ministerului sănătății.

În mod normal, sute de motocicliști participă la paradă, dar din cauza coronavirusului, anul acesta au fost doar aproximativ 100.