Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt a fost arestat preventiv pentru luare de mită și trafic de influență, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani pentru soluționarea favorabilă a unui dosar penal, relatează Mediafax.

Persoana retinuta de politieFoto: Facebook / Politia Romana

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au organizat, miercuri, un flagrant și l-au și prins pe agentul de poliție, șef al unui post de poliție din județul Olt, imediat după ce a primit suma de 750 euro de la martorul denunțător, transmite, sâmbătă, DGA.

Suma a fost pretinsă de polițist pentru a soluționa favorabil un dosar penal ce îl privea pe denunțător. Polițistul ar fi spus că poate interveni pe lângă procurorul care supraveghea urmărirea penală în cauza respectivă.

În aceeași zi, agentul de poliție a fost reținut pentru 24 de ore, inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Acesta a fost prezentat, vineri, Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, propunere acceptată de către instanță.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Operații și Serviciului Tehnic din cadrul DGA.