Iubita unui șofer prins băut la volan, în București, a încercat, sâmbătă, să îi ofere polițistului rutier suma de 10.000 de lei pentru a trece cu vederea fapta. Agentul a sesizat DGA și femeia a fost prinsă în timp ce îi oferea, a doua oară, 15.000 de lei polițistului, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Agentul de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publica al Sectiei 26 Politie - Direcția Generală de Poliție a Municipiului Bucuești a oprit, sâmbătă dimineața, un șofer în trafic, iar acesta era băut. Iubita lui a încercat să îl mituiască pe polițist, oferindu-i 10.000 de lei, arată, sâmbătă, într-un comunicat de presă, Direcția Generală Anticorupție.

Polițistul a denunțat fapta, sâmbătă dimineața, în jurul orei 03.40, imediat după ce bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice s-a sustras de la recoltarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

„Pentru a-l scăpa de răspunderea penală, concubina celui aflat la volan a oferit polițistului, inițial, suma de 10.000 de lei. Polițistul a respins oferta și a continuat aplicarea măsurilor legale împotriva acestuia. Ca urmare a sesizării, a fost întocmită echipa operativă de prindere în flagrant, alcătuită din procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiști anticorupție ai DGA, astfel încât, în jurul orei 07.00, concubina conducătorului auto a fost prinsă în flagrant în timp ce dădea, cu titlu de mită, de astă dată, suma de 15.000 de lei, pentru ca politistul să nu-i întocmească concubinului său dosar de cercetare penală”, arată DGA.

Față de femeia prinsă în flagrant a fost pusă în mișcare acțiunea penală, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.