Restricțiile din România vor rămâne în vigoare de Crăciun și de Anul Nou, iar respectarea acestora nu este facultativă, ci obligatorie, a declarat vineri președintele Klaus Iohannis. "În timpul sărbătorilor, de Crăciun şi de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia", a fost mesajul lui Iohannis.

Coronavirus in RomaniaFoto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Klaus Iohannis a vorbit despre campania de vaccinare, spunând că până atunci trebuie să respectăm restricțiile.

”Am observat că foarte multă lume este interesată să știe ce va fi de Crăciun și de Anul Nou. Pot să vă spun ce va fi: restricțiile, toate restricțiile care sunt acum în vigoare, rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul Nou. Însă aceste restricții nu sunt facultative. Aceste restricții sunt obligatorii! Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricții pentru un motiv simplu: ca să nu ajungă el, sau copilul lui, sau părintele lui în spital. Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înțeleg vorba bună – vor avea surpriza neplăcută să fie amendați. Restricțiile, repet, nu sunt doar așa, ca să fie, și respectarea lor este obligatorie. Cred totuși că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, înțeleg rostul măștii, rostul distanțării, a declarat Iohannis.

El a spus că nu am scăpat de pandemie, avem mii de persoane infectate zilnic și, chiar dacă se poate observa o mică descreștere a cazurilor, "nu e momentul de relaxare".

"Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm! În timpul sărbătorilor, de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!”, a transmis șeful statului.