Asociația Marilor Rețele Comerciale din România cere Comitetului Național pentru Situații de Urgență și Direcției de Sănătate Publică prelungirea programului magazinelor până la ora 22.00, în perioada sărbătorilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

În adresa transmisă secretarului de stat Raed Arafat, reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România solicită ca în perioadele 19-24 decembrie și 28-31 decembrie programul magazinelor să fie prelungit de la ora 21.00 până la ora 22.00.

Ei spun că prin măsura prelungirii programului magazinelor vor fi respectate în continuare restricțiile deja stabilite, respectiv carantina pe timp de noapte, de la ora 23.00.

"Apreciem că decizia prelungirii cu o oră a programului de funcționare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori și va permite o fluidizare eficientă a traficului de clienți, asigurând accesul consumatorilor la produsele și cadourile pe care aceștia își doresc să le achiziționeze în această perioadă", arată Asociația Marilor Rețele Comerciale din România.

Aceasta estimează o creștere a traficului în magazine cu cel puțin 20% în zilele premergătoare Crăciunului și Anului Nou.